Alle steunmaatregelen op een rij

Onze verschillende regeringen lanceerden tal van maatregelen voor de Belgische ondernemers.
Kan u het overzicht nog bewaren of twijfelt u op welke steun u als ondernemer nu recht hebt? 

Fiscale maatregelen

De fiscus heeft een aantal stappen gezet om de belastingplichtigen te steunen in deze crisis. Dit gebeurde vooral door het toestaan van uitstellen inzake het indienen van bepaalde aangiften en het betalen van bepaalde belastingen.

Lees meer

Tewerkstelling

Vragen over de impact van corona op de tewerkstelling in uw onderneming? Vind hier antwoorden op de vragen over tijdelijke werkloosheid, uitstelmogelijkheden voor betalingen aan RSZ, enz.

Lees meer

Juridische aspecten

Het gewijzigd Wetboek Vennootschappen en Verenigingen bracht een aantal veranderingen met zich mee begin 2020 die we niet uit het oog mogen verliezen. Er is een rechtstreekse impact voor zaakvoerders tijdens deze coronacrisis. 

Lees meer

De steunmaatregelen en premies

Zowel de federale als de gewestelijke overheden hebben premies uitgewerkt. Ook lokale overheden, provincies en gemeentes werkten tal van steunmaatregelen uit. We vatten ze voor u samen.

Lees meer

Blijf op de hoogte van de corona maatregelen.

Schrijf u in op de nieuwsbrief

Actueel

Corona

Het Kernkabinet heeft afgelopen vrijdag een pakket steunmaatregelen goedgekeurd om de Belgen te helpen het hoofd te bieden aan de  verstrengde maatregelen die het gevolg zijn van de strijd tegen de coronapandemie.  Hieronder zitten onder andere de verlenging van tijdelijke werkloosheid overmacht corona, welke tot 31/12/2021 liep, en  klein verlet wegens vaccinatie.

Corona

Door de constant stijgende corona-cijfers werd er de afgelopen weken heel wat bijkomende beslissingen genomen. Wij geven graag even een overzicht van waarmee  u als werkgever rekening dient te houden.  

Een aantal onderwerpen werden reeds eerder uitvoerig toegelicht in één van onze updates. Indien u meer informatie wenst kan u ook steeds bij ons terecht. 

Corona

Velen zien door de bomen het bos niet meer. Daarom hieronder een overzicht van wat op vandaag nog mogelijk is. Het is niet de bedoeling om alle systemen opnieuw gedetailleerd uit te leggen, daarvoor verwijzen we graag naar onze eerder nieuwsbrieven. Uiteraard staat ook uw dossierbeheerder ter beschikking voor verdere uitleg.

Heeft u specifieke vragen?

Neem contact op met uw vaste dossierbeheerder

Of informeer bij het dichtst bijzijnde kantoor