print this page

Afschaffing basiskennis bedrijfsbeheer in Vlaanderen vanaf 1 september 2018

21.09.2018

Wanneer u voor 1 september 2018 een onderneming wou beginnen, moest u via een getuigschrift of relevante ervaring kunnen aantonen dat u over de nodige kennis beschikt om een bedrijf te kunnen opstarten en het dagelijks beheer in handen te nemen. Vanaf 1 september is dit in Vlaanderen niet langer nodig: ondernemers met domicilie of maatschappelijke zetel in Vlaanderen kunnen vanaf nu hun zaak starten zonder een diploma of een attest basiskennis bedrijfsbeheer voor te leggen.

Niettemin deze verplichting is weggevallen, blijft een goede kennis van het bedrijfsbeheer zeker cruciaal. Het is uitermate belangrijk dat een ondernemer goed voorbereid zijn onderneming kan starten en deugdelijk startersadvies krijgt. Decostere Accountancy kan elke starter hier steeds in bijstaan en een goede partner betekenen in de verdere uitbouw van de zaak.
 

Niet afgeschaft voor Brussel en Walloniƫ!

De afschaffing van het voorleggen van de basiskennis bedrijfsbeheer is enkel van toepassing in het Vlaamse Gewest, voor het Brussels en Waals Gewest wijzigt er niets. Ondernemers met domicilie of met maatschappelijke zetel in het Brussels of Waals Gewest moeten bijgevolg nog steeds hun basiskennis bedrijfsbeheer kunnen aantonen alvorens een eigen zaak te kunnen starten.


 

Terug naar het overzicht