Een zaak opstarten in volle coronacrisis, dat is wat Laura Damme (24) van Damme Florals deed.

Met een portie gezond verstand en heel veel goesting om te ondernemen, nam Laura de beslissing om tijdens haar opleiding vastgoed en immobiliën, een zaak te starten in droogbloemen. Wat initieel begon als een uit de hand gelopen hobby, draait nu uit in een succesvol ondernemersverhaal. 

 Vandaag runt Laura Damme haar zaak Damme Florals samen met haar partner, Maxim De Meester. Ze hebben een booming webshop: www.gedroogdebloemen.be en een fysieke winkel met atelier te Roeselare.

Damme florals droogbloemen

 "Ik ben creatief en graag met bloemen bezig. Als hobby volgde ik een online cursus bloemschikken met droogbloemen. Tijdens mijn verjaardagsfeest vorig jaar, testte ik een aantal zaken uit als decoratie. Mijn vrienden en familie waren laaiend enthousiast over de realisaties. Voor mij was dat het duwtje in de rug om effectief te starten als student ondernemer."

Advies aan de startende ondernemers: focus!

Volgens Laura is het is moeilijk om een project te doen slagen wanneer je op meerdere doelen focust. "Er is een periode geweest waarbij ik mijn stage in de vastgoedsector moest combineren met mijn beginnende zaak en dat was best wel zwaar. Eigenlijk kun je geen twee zaken tegelijk goed doen."

 Laura kon starten in het bedrijf waar ze stage deed, maar koos toch voor het ondernemerschap.
Naar aanleiding van het succes van Damme Florals, werd de eenmanszaak van Laura in januari 2021 omgezet naar de vennootschap Florals BV.

"Mensen zijn momenteel thuis en zoeken naar een manier om hun woning of home office op te frissen. De hype van droogbloemen speelt in mijn voordeel." - Laura Damme

Startersadvies

Bij het oprichten van de BV deden Laura en Maxim beroep op de experten van Decostere Accountancy. De formaliteiten voor de oprichting bij de notaris, de melding bij het sociaal bureau, inschrijving bij het KBO … werden door Decostere Accountancy verzorgd.

"Van de kantoor verantwoordelijke, Jacky Godefroidt, kregen we van bij het eerste gesprek waardevol advies. Joyce, onze vaste dossierbeheerder en Pieter, de jurist, begeleidden ons doorheen de opstart formaliteiten. De overlegmomenten verlopen telkens op een professionele, vertrouwelijke en transparante manier."

"Van een accountant verwacht ik proactief advies over de financiële kant van het ondernemerschap. Tijdens mijn opleiding kreeg ik notie van dit alles, maar lang niet genoeg om alles zelfstandig uit te werken."

 "Het voordeel van te werken met Decostere Accountancy als starter, is dat jullie alle kennis in huis hebben. Zowel voor de opstellen van de oprichtingsakte, het aanvragen van onze sociale statuten als de dagdagelijkse opvolging van onze boekhouding, kunnen wij bij jullie terecht. En dat biedt ons vertrouwen om samen in de toekomst onze zaak uit te bouwen."

 

Twijfel je ook om jouw eigen zaak op te starten? Of ben je reeds actief in bijberoep en overweeg je de overstap naar zelfstandige in hoofdberoep?

Lees hier na wat Decostere Accountancy voor jou kan betekenen.
 

Heb je ondernemersplannen?

Kom langs voor een verkennend gesprek. Er is altijd een kantoor in de buurt!

Maak hier een afspraak!