Gespecialiseerd juridisch advies,
op maat van u en uw onderneming

Kom langs voor een goed gesprek

Persoonlijk contact Persoonlijk contact

Een jurist bij Decostere Accountancy is een vertrouwenspartner waarbij u terecht kunt. De relatie die wij met u als ondernemer opbouwen is authentiek. We vinden het zeer belangrijk dat wij u écht kennen.

Professionele begeleiding Professionele begeleiding

Ons team juristen steunt op jarenlange ervaring binnen de organisatie. Samen raken we verder, of het nu voor een eenmanszaak is, voor een KMO of een start-up, elk bedrijf heeft nood aan professionele begeleiding.

Altijd up to date Altijd up to date

De regelgeving waaraan u en uw onderneming onderworpen zijn, wijzigt regelmatig. Onze mensen volgen alles op de voet en worden continu bijgeschoold om u met gepast advies bij te staan.

Juridische dienst

Wat kunnen wij
voor u betekenen?

We bieden oplossingen voor volgende zaken:

  • Afhandeling administratieve verplichtingen bij het opstarten als zelfstandige
  • Oprichten van vennootschappen
  • Statuten wijzigen van vennootschappen
  • Wettelijke bekendmakingen, ontslagen en benoemingen bestuurders / zaakvoerders
  • Juridische begeleiding bij fusie, splitsing, inbreng, vereffening en ontbinding
  • Opmaak en nazicht facturatievoorwaarden
  • Overnamecontracten (aandelen, handelsfonds, …)
  • Opstellen van aandeelhoudersovereenkomst
  • Bijstand bij meningsverschillen tussen vennoten

De goede samenwerking en communicatie tussen onze fiscalisten en juristen staat garant voor een geïntegreerde service.

Contacteer ons nu

Op zoek naar een kantoor in de buurt?
Kom langs voor een gesprek en een heerlijke koffie!

MAAK EEN AFSPRAAK

Laatste nieuws en updates

Juridisch

De laatste paar jaar heeft het Grondwettelijk Hof zich al een paar maal op de voorgrond geplaatst met de vernietiging van bepaalde wetten. Denken we maar aan het verhaal met het voordeel alle aard voor gratis woonst en de beruchte factor 3,8. Nu heeft het Hof zich gericht op de bijkluswet of, zoals ze officieel noemt, de “wet betreffende de economische relance en de versterking van de sociale cohesie” van 18/07/2018

Juridisch

Sinds 01/01/2020 zijn de dwingende bepalingen van het nieuwe wetboek van vennootschappen en verenigingen (“WVV”) automatisch van toepassing op uw vennootschap, ongeacht of u de statuten van uw vennootschap reeds heeft aangepast aan de nieuwe vennootschapswetgeving.   Dit brengt meteen een aantal belangrijke gevolgen met zich mee. Bekijk hier de meest praktische zaken waar u rekening mee dient te houden. 

Juridisch

Op 01/05/2019 is het nieuwe wetboek van Vennootschappen en Verenigingen ("WVV") in werking getreden. Voor veel ondernemingen is de impact hiervan voorlopig vrij beperkt, gezien het WVV enkel van toepassing is op “nieuwe” vennootschappen, verenigingen en stichtingen opgericht vanaf 01/05/2019 of op “bestaande” vennootschappen, verenigingen en stichtingen die er expliciet voor kozen (“Opt-in”).