Filter op onderwerp
Algemeen

Decostere Accountancy breidt het kantorennetwerk uit met de toetreding van Iverbo in Izegem. Jan Opsomer blijft de dagelijkse leiding nemen over het kantoor, samen met zijn echtgenote. De medewerkers van Iverbo zullen op de uitgebreide ervaring en kennis binnen Decostere Accountancy kunnen rekenen. 

Corona

In navolging van de getroffen maatregelen om het stijgend aantal coronabesmettingen af te remmen, heeft de Nationale Veiligheidsraad een reeks nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd die gelden vanaf vandaag, 19 oktober 2020. Een overzicht.

Boekhouding & fiscaliteit

De overdracht van voorafbetalingen moet voortaan gebeuren uiterlijk op de laatste dag van de derde maand na afsluiten van het boekjaar. Alle info kan u vanaf nu nalezen op MyMinfin. Het attest die toegestuurd werd, is niet langer waardevol.

Boekhouding & fiscaliteit

Het federale regeerakkoord licht een tipje van de sluier over welke politieke initiatieven we kunnen verwachten voor de komende jaren. Heel wat moet nog in detail worden uitgewerkt, maar we staan graag al even stil bij de fiscale maatregelen die worden voorbereid.

Corona
Boekhouding & fiscaliteit

In de recentste fiscale coronawet werd de investeringsaftrek terug onder de loep genomen. Dit fiscaal instrument heeft de voorbije jaren veel stof doen opwaaien vooral in de vennootschapsbelasting als deel van de hervorming. We vatten even samen. 

Corona
Boekhouding & fiscaliteit

Ten gevolge van de corona pandemie en de economische impact, dient u geen decembervoorschot te betalen op de BTW met betrekking tot uw verrichtingen van:  het vierde kwartaal 2020 (als u kwartaalaangiften indient) of de maand december 2020 (als u maandaangiften indient).   Dit meldt het FOD Financïen op haar website.

Heeft u een specifieke vraag?
Laat het ons weten, onze experten staan voor u klaar!

Contacteer ons nu