Een slimme HR-ondersteuning,
voor u en uw medewerkers

Kom langs voor een goed gesprek

Ondersteuning HR-beleid

Onze sociaal consulenten staan ter beschikking voor het afhandelen van de volledige loonadministratie.

Bovenop de verplichte formaliteiten en berekeningen die hiermee gepaard gaan, is de grote zorg en uitdaging van onze sociaal consulenten: actief en creatief meedenken met u en uw onderneming voor de beheersing van uw loonkost.

Daarbij wordt ook de steeds wijzigende wetgeving inzake banenplannen, tegemoetkomingen en lastenverminderingen voor specifieke doelgroepen, enz. ...op de voet gevolgd.

Met Decostere Accountancy aan uw zijde staat u niet alleen in de zorg voor een creatief en eigentijds sociaal beleid.

Op zoek naar een kantoor in de buurt?
Kom langs voor een gesprek en een heerlijke koffie!

MAAK EEN AFSPRAAK

Laatste nieuws en updates

Sociaal

Werkgevers of werknemers die een opzeg willen betekenen via aangetekende brief dienen deze momenteel uiterlijk de woensdag te versturen om de opzegtermijn de daaropvolgende maandag te laten ingaan. Het Burgerlijk Wetboek stelt namelijk dat de brief altijd betekend is op de derde werkdag volgend op de dag waarop de aangetekende brief op de post is gedaan. Tot op heden aanzag het Burgerlijk Wetboek de zaterdag als een werkdag.

Boekhouding & fiscaliteit
Sociaal

Het systeem van maaltijdcheques en ecocheques is ondertussen bij de meesten een goed gekend systeem om uw medewerkers een extra verloning toe te kennen.  Maaltijdcheques en ecocheques zijn een netto voordeel, vrijgesteld van zowel sociale als fiscale afhoudingen.  Anderzijds zijn ecocheques nooit aftrekbaar voor de onderneming.  Maaltijdcheque zijn slecht voor 2 € per aangekochte maaltijdcheque aftrekbaar.

Sociaal

De sociale partners in de bouwsector hebben op 12 mei 2022 een CAO “Basisveiligheidsopleidingen“ gesloten. Hierdoor zijn in principe alle arbeiders die op werven bouwwerken verrichten en onder paritair comité 124 vallen, verplicht om een basisveiligheidsopleiding te volgen van minimaal 8 uur.