Een slimme HR-ondersteuning,
voor u en uw medewerkers

Kom langs voor een goed gesprek

Ondersteuning HR-beleid

Onze sociaal consulenten staan ter beschikking voor het afhandelen van de volledige loonadministratie.

Bovenop de verplichte formaliteiten en berekeningen die hiermee gepaard gaan, is de grote zorg en uitdaging van onze sociaal consulenten: actief en creatief meedenken met u en uw onderneming voor de beheersing van uw loonkost.

Daarbij wordt ook de steeds wijzigende wetgeving inzake banenplannen, tegemoetkomingen en lastenverminderingen voor specifieke doelgroepen, enz. ...op de voet gevolgd.

Met Decostere Accountancy aan uw zijde staat u niet alleen in de zorg voor een creatief en eigentijds sociaal beleid.

Op zoek naar een kantoor in de buurt?
Kom langs voor een gesprek en een heerlijke koffie!

MAAK EEN AFSPRAAK

Laatste nieuws en updates

Sociaal

Verlenging  betalingstermijn bedrijfsvoorheffing  voor het 4e kwartaal 2022. Werkgevers zijn verplicht om tegen de 15e van de maand na de periode  waarin de belastbare bedragen toegekend werden, de bedrijfsvoorheffing aan de bevoegde dienst te storten. Dit kan per maand of per kwartaal zijn.  Of een bedrijf maandelijks of trimestrieel de bedrijfsvoorheffing betaalt aan de fiscus hangt af van de hoogte van het totaalbedrag dat de werkgever het vorige jaar betaalde.

Sociaal

Werkgevers of werknemers die een opzeg willen betekenen via aangetekende brief dienen deze momenteel uiterlijk de woensdag te versturen om de opzegtermijn de daaropvolgende maandag te laten ingaan. Het Burgerlijk Wetboek stelt namelijk dat de brief altijd betekend is op de derde werkdag volgend op de dag waarop de aangetekende brief op de post is gedaan. Tot op heden aanzag het Burgerlijk Wetboek de zaterdag als een werkdag.

Boekhouding & fiscaliteit
Sociaal

Het systeem van maaltijdcheques en ecocheques is ondertussen bij de meesten een goed gekend systeem om uw medewerkers een extra verloning toe te kennen.  Maaltijdcheques en ecocheques zijn een netto voordeel, vrijgesteld van zowel sociale als fiscale afhoudingen.  Anderzijds zijn ecocheques nooit aftrekbaar voor de onderneming.  Maaltijdcheque zijn slecht voor 2 € per aangekochte maaltijdcheque aftrekbaar.