Sylvie

Bakken ervaring en vol enthousiasme!

Sylvie werkt ondertussen bijna 15 jaar voor de Decostere Accountancy. Geen dag is hetzelfde.

We volgen haar een dag lang en gunnen jou een blik achter de schermen met een van onze dossierbeheerders.

Door de jaren heen bouwde Sylvie een aantal nauwe klantenrelaties op. Als accountant of boekhouder ben je een echte vertrouwenspersoon voor je klant. Op basis van resultaten en cijfers ga je als een ware consultant adviseren.

Wat doet een dossierbeheerder?

"Hoe ziet een werkdag als dossierbeheerder er uit? Of, wat kun je doen met een diploma accountancy - fiscaliteit?" Het zijn vragen die we nu en dan wel eens te horen krijgen. Daarom geven we jou een kijkje in de agenda van Sylvie.

Een gemiddelde werkdag bestaat echter niet, geen enkele dag ziet er hetzelfde uit. Als dossierbeheerder ben je verantwoordelijk van A tot Z voor het beheer van jouw klanten, maar je kan als ervaren accountant rekenen op collega's voor ondersteuning én je hebt een aantal grotere projecten waaraan je kan mee werken. Laten we eens kijken hoe Sylvie haar maandag er uit ziet.

 

 

Sylvie

Een werkdag in het kantoor Roeselare

06:00

De wekker gaat iets vroeger vandaag. Mijn 2 zoontjes hebben sportdag en moeten vroeg vertrekken. Er staat me een drukke dag te wachten. Door iets vroeger op te staan, kan ik me nog voor het verkeer naar het kantoor van Roeselare begeven. Gelukkig zijn de werkuren flexibel geregeld bij Decostere Accountancy, waardoor ik mijn eigen planning kan aanhouden. 

08:00

Het is nog vrij rustig op kantoor. Ik haal een tas thee en installeer mij aan een van de flex-werkplekken om de binnen gekomen e-mails van het voorbije weekend te bekijken. Daarna overloop ik de werkplanning van een aantal junior dossierbeheerders.

Overleg Sylvie en Charline

09:00

Ik heb een afspraak met Charline, een van de junior dossierbeheerders waarvoor ik verantwoordelijk ben, voor een kort overleg over ontbrekende documenten in een dossier waaraan ze werkt voor me. Samen overlopen we de werkwijze in Silverfin. De junior accountants opleiden, is wat ik het liefste doe in mijn job.

09:30

Bij Decostere Accountancy zetten we volop in op digitalisatie. Zo zijn we in zee gegaan met Silverfin voor de rapportage van de boekhouding van onze klanten. Als ervaren dossierbeheerder vind ik het fijn om teamcoach te zijn van dit project. Samen met Elise, customer success manager bij Silverfin, werk ik aan deze tool om de rapporten helemaal op punt te zetten. We hebben om 10u een video conference om de laatste open punten te bespreken. 

Klantenoverleg met Sylvie

10:30

We beperken de vergadering tot een half uurtje, om 11u heb ik een klantenoverleg voor de afsluit van het boekjaar. Hiervoor had ik een aantal vragen voorbereid en deze wil ik voor de aankomst van de klant, nog graag eens overlopen.

Katrien komt langs om het boekjaar van haar vennootschap af te sluiten. Samen overlopen we haar vragen. 

12:30

Tijd voor lunch! Met de collega's kletsen we bij over het voorbije weekend en de uitdagingen die deze week op ons te wachten staan. Na de snelle lunch is er nog tijd voor een kleine wandeling. Met een frisse neus ben ik weer klaar om met volle concentratie verder te doen.

 

Overleg Sylvie en Peter

13:30

Na de middag neem ik eerst wat tijd om de binnen gekomen e-mails te beantwoorden en de gemiste gesprekken terug te bellen. Maar ik moet dringend verder werken aan mijn eigen dossiers. Momenteel werk ik aan een fusie voor een klant in de voedingssector. Hiervoor heb ik een overleg ingepland met Peter, bedrijfsjurist bij Decostere Accountancy.  

Naast de vele collega-boekhouders, hebben we bij Decostere Accountancy een 6-tal juristen in dienst. Om een volledig overzicht te krijgen van de do's en don't bij deze overname kunnen we steeds beroep doen op onze eigen interne specialisten.

16:30

Om 16u30 gaat het alarm van mijn telefoon af. Ik moet naar huis! Siebe speelt straks om 18u voetbal en ik moet de kinderen op tijd gaan ophalen aan school. Gelukkig zit het verkeer mee. Vandaag was een korte maar intensieve werkdag. Gelukkig heb ik morgen een dag zonder afspraken waardoor ik me volop op mijn dossiers kan focussen.

Heb je vragen over de job als dossierbeheerder?

Of wil je graag kennis maken met onze Decostere familie?

Laat het ons weten!