Mieke
Dossierbeheerder, Decostere Accountancy
Mieke

Mieke, gedreven door de cijfers

Maak kennis met Mieke, gedreven dossierbeheerder in het kantoor te Roeselare. 

Mieke studeerde accountancy - fiscaliteit aan VIVES te Kortrijk. Na een aantal jaar als junior dossierbeheerder aan de slag te gaan in een accountancy kantoor in de regio Ieper, vervoegde ze de Decostere Accountancy in 2017. Sindsdien is ze een vaste waarde in het kantoor te Roeselare. 

"Als accountant heb je een kennis beroep. De klant rekent op ons professionalisme, vakkundigheid en discretie om zijn of haar dossier te behandelen." Dit is net wat je in het eerste jaar van de IAB opleiding leert. "In de 3 jarige stage leer je de kneepjes van het vak van jouw leermeester, om na 3 jaar het schriftelijk en mondeling examen af te leggen en jouw titel als IAB accountant of nu recent, ITAA te behalen." 

ITAA titel behalen

"Als schoolverlater heb je tal van ambities, mijn IAB titel behalen was daar één van," gaat Mieke verder. "Tegelijk wou ik eerst de theorie in praktijk zien. In 2009 afgestudeerd en in 2015 mijn toelatingsexamen gedaan, de perfecte combinatie van ervaring en theorie om aan de opleiding te beginnen.

In het eerste jaar opleiding ligt de nadruk op het ethisch aspect van het beroep, het tweede en derde jaar op uitbreiding van je algemene kennis. Hierin ligt een belangrijke taak voor je stagemeester, die ervoor moet zorgen dat je als stagiair niet enkel de “standaard” taken uitvoert. Praktijk blijft in mijn ogen nog altijd de beste leerschool."

Heb jij ook deze ambitie? Benieuwd hoe een opleidingstraject er voor jou kan uitzien binnen Decostere Accountancy? 

Bekijk onze vacatures 

Neem hier een kijkje achter de schermen.

Of volg Sylvie een dag lang en maak kennis met haar takenpakket

En word deel van onze familie!